Απεβίωσε ο Σατόρου Ιβάτα, διευθύνων σύμβουλος της Nintendo...


Έφυγε από τη ζωή χθες ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Σατόρου Ιβάτα, ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo σε ηλικία 55 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Ο «πατέρας» των βίντεο-παιχνιδιών στις κονσόλες της Nintendo γεννήθηκε Σάππορο του Χοκάιντο στην Ιαπωνίας  το 1959 και από νεαρή ηλικία υπήρξε game developer στην HAL Laboratory η οποία αποτέλεσε και την «πόρτα» του ώστε να γνωρίσει την εταιρία Nintendo.

Τελικώς, το 2002 μετά την συνταξιοδότηση του προηγούμενο διευθύνων σύμβουλου ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας (η οποία είχε δεχθεί ένα αρκετά μεγάλη πτώση μετοχών). Παρότι, ήταν το πρώτο ηγετικό στέλεχος της εταιρίας που δεν άνηκε στην ιδρυτική ομάδα αγάπησε από την πρωτη στιγμή την Nintendo και της έδωσε νέες προοπτικές.

Σε σύντομο διάστημα, η εταιρία γνώρισε τεράστιες επιτυχίες με τον Super Mario & το Legend of Zelda να γίνονται γνωστά σε κάθε θαυμαστή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Κορυφαίο επίτευγμα θεωρούνται τα παιχνίδια Pokemon που έκαναν την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία.

Ο χαμός του μόνο θρήνο μπορούσε να φέρει καθώς για χιλιάδες φανς του είδους θεωρείται ένας θρύλος των παιχνιδιών της γενιά ςτου '90 και του '00. Ο γεμάτος ζωντάνια κόσμος που δημιούργησε όπως επίσης και η συμβολή του στο gaming θα μείνουν ανεξήτηλα για πάντα σε κάθε άνθρωπο που τα γνώρισε. Αδιαμφισβήτητα, η πρωτοποριακή του σκέψη και οι καινοτομίες του θα επηρεάζουν τους game developers για πολλά χρόνια ακόμα!... Καλό ταξίδι!
Share on Google Plus

Σχεικά με Γιώργος

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους συντάκτες της ιστοσελίδας μας στην καρτέλα "Σχετικά με εμάς"
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου